We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
Oppdag de beste tilbudene for denne uken: MUSIKK rabatt -15 % ×

BORIS DRASCHOFF: Kubisme og Kubistika er ikke det samme

19. 02. 2021

Kubistika – hvem gjemmer seg bak dette pseudonymet? Det er en tysk kunstner og designer Boris Draschoff, hvis illustrasjoner er trendy og som i det seneste har blitt veldig populær. Mange av dere er allerede stolte av å ha de på veggen! I vårt intervju, vil du oppdage at veggene dine forteller en sterkere historie enn det kan se ut som ved første øyekast. Om du ikke kjenner til Kubistika kolleksjonen riktig ennå, så er det på tide å utforske den.

Kunstnernavnet Kubistika gjenspeiler ikke tilfeldig navnet på denne moderne kunstbevegelsen – Kubisme. Uansett, så er ikke dette bare en god match men også Boris´ store inspirasjon! Hans arbeid ligger i utførelse av reduksjonen av gjenstandene til deres egentlige essens. Om det er omstrukturering av strukturer og farger langs kubistiske linjer eller å lage fantastiske opprørende pop-art kollasjer, er alt understreket av en perfekt harmoni av pastellfarger, moderne gull og udødelig svart.

Teamet vårt bestemte seg for å spørre ham om alt han drømmer om i livet og hans inspirasjon. Vi håper at takket være denne informasjonen, kan kunsten hans finne veien til veggen din lettere.

Europosters: Boris, hva er dine favoritt farger?

Boris: «I bruker mange varme og jordlige farger som reflekterer naturen som er en av de viktigeste elementene i mine arbeider. Men de fleste sier ofte at den fargen jeg bruker oftest er svart. Og de har rett! Det er favoritt fargen min. Hvorfor? Fordi den forsterker fargen du kombinerer den med, og den lyser den bokstavelig opp uten at fargen blir hengende etter. Dette er en fascinerende og unik egenskap til denne fargen for meg. Så, svaret er svart!»

Europosters: Men for å gå tilbake til den første begynnelsen, hva formet din særegne kunstneriske stil?

Boris: «det tok meg kanskje 100år! Jeg husker en historie moren min ofte forteller: Når jeg var omtrent 6 år gammel, inviterte jeg hele familien til hva jeg kalte mitt eget kunstgalleri. Det var laget av limte bokser med små bilder limt opp innvendig. Men jeg mener fortsatt det teller som min første utstilling. Jeg husker at bildene var med veldig mye farger. Men siden den gang, har jeg utforsket mange forskjellige typer stiler og teknikker. Og jo eldre jeg ble, dess mer og mer fasinert ble jeg av minimalistiske motiv, med en heller redusert fargepalett. Men for å være ærlig, så føler jeg at dette er en livslang prosess som trolig aldri vil slutte og som konstant vil endres.»

Europosters: Ok, nå ser vi at hovedinspirasjonen er naturen. Har du et favorittsted du liker å dra tilbake til hvor du henter inspirasjon?

Boris: «Jeg er begeistret over å bo i Berlin, i en så stor og levende by, og i tillegg er jeg omringet av uendelig vakker natur – bare 30 minutter unna med bil. Jeg liker å gå rundt ved Brandenburg innsjøene og la meg selv bli inspirert av den nesten urørte naturen.»

Europosters: I tillegg til natur, vises ofte kvinnelige former i dine kunstverk. Hva er din oppfatning av skjønnhet?

Boris: «personlig, er jeg veldig fasinert av basiske naturlige former, spesielt sirkler og kurver. Jeg ser mest skjønnhet der. Derfor er disse formene gjentatt i min kunst på mange forskjellige måter og variasjoner. Formene til en kvinnes kropp er bare ett av disse elementene – så er også månen og solen.»

Europosters: Du har nevnt motivene av solen og månen. Tror du på noen naturlige eller overnaturlige krefter?

Boris: «Månen, solen og silhuettene av naturlige elementer vises i de fleste av mine kunstverk. Jeg er fasinert av enkelheten i denne skjønnheten, til tross for hvor kompleks naturen er. Ta solnedgangen for eksempel – den er egentlig en linje og en halvsirkel, men når vi ser på solnedgangen, skaper den sterke og forskjellige følelser. I min bok, er dette fantastisk og inspirerende.»

Europosters: Og for å konkludere, hva er din livsdrøm, Boris?

Boris: «Å lage kunst som inspirerer mange mennesker, å tilbringe mye tid i naturen og å dele livets skjønnhet med en sjelevenn. Så takk Gud, i mitt tilfelle, er det levende drøm som jeg er veldig takknemlig for hver eneste dag.»

Se hele Kubistika kolleksjonen herDecorate your life!

Siden 1999, har Europosters blitt en av de største selgere av postere, veggtapeter og veggkunst. Nå samarbeider vi med kunstnere, fotografer og grafiske designere fra hele Europa. I vårt utvalg finner du de vakreste velkjente malerier i tillegg til helt nye kunstverk fra moderne kunstnere. Vi trykker også gledelig dine egne bilder, og, etter ditt ønske, vil vi også ramme inn bildene dine i rammer av høy kvalitet. Vi elsker virkelig interiørdesign, likevel glemmer vi ikke nerder og musikkfans som vi hele tiden utvider vårt tilbud av postere, kopper, t-skjorter, samlefigurer og annde lisensierte produkter og gaver for.


© 1999 – 2021 Europosters. Alle rettigheter er reservert.

Denne nettsiden bruker cookies. Hvis du fortsetter å benytte våre tjenester, regner vi med at du godtar bruken av cookies. Mer info Jeg er enig ×
Top